AUSTRIJA OSTAJE ZAKLJUČANA: Ništa od povratka "normalnog" života sve do matra - kancelar doneo konačnu odluku

Novosti onlajn

17. 01. 2021. u 19:46

NA pres-konferenciji vlade su danas u Beču potvrđene još oštrije antiepidemijske mere. Austrija ostaje zaključana do 7. februara.

АУСТРИЈА ОСТАЈЕ ЗАКЉУЧАНА: Ништа од повратка нормалног живота све до матра - канцелар донео коначну одлуку

Foto: EPA

Neke oblasti, kao turizam, gastronomija ili škole, verovatno do marta. Razlog je dinamično širenje izuzetno infektivnih mutacija virusa iz Velike Britanije i Južne Afrike.

- Nije reč o politici, već o činjeničnom stanju i odgovornosti - izjavio je kancelar Kurc.

Sve dosadašnje mere ostaju na snazi.

Nove mere: distanca od dva metra, nošenje maski FFP2. Maske će od 25. januara biti obavezne u javnom prevozu; postaće jeftinije, za neke i besplatne, jer će država pokrivati deo troškova.

Vlada najavljuje povratak normalnosti do leta.

- U svakom slučaju, pred nama stoje dva do tri izuzetno teška meseca - kaže kancelar Kurc.

Postoje dva moguća scenarija za vakcinisanje, a od toga koji će biti ostvaren, zavisi kraj mera. Oba se tiču starosne grupe preko 65 godina.

Scenario jedan: ako se ostane na dosada dve licencirane vakcine "Fajzera" i "Bionteka" kao i "Modernine", svi iz te grupe bi bili vakcinisani do kraja aprila ili početka maja.

Scenario dva: ako u međuvremenu bude dopuštena i vakcina "Astra-Zeneke", vakcinisanje bi bilo završeno do kraja marta.

Kada ta starosna grupa bude imunizovana, korona je već dobro na putu da postane običan virus.

Kurir: Dve trećine građana za vakcinaciju

Pre nekoliko sedmica, spremnost građana u Austriji za vakcinisanje je bila dosta niska, u nekim ispitivanjima čak i ispod 50 odsto.

Najnoviji razvoj događaja sa britanskom mutacijom je odjednom promenio raspoloženje.

Po rezultatima koje objavljuju Agencija za ispitivanje javnog mnjenja OGM i dnevnik Kurir, ovog trenutka bi se u Austriji, kada bi to bilo moguće, vakcinisalo dve trećine građana.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024