OD POZIRANJA U AVIONU DO – HAPŠENJA: Put Navaljnog od Berlina do Moskve, “kvar” preusmerio sletanje, sa “Šeremetjeva“ otišao u pratnji policije

Branko VLAHOVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - MOSKVA

17. 01. 2021. u 19:59

RUSKI opozicioner Aleksej Navaljni vratio se u nedelju uveče u Moskvu.

ОД ПОЗИРАЊА У АВИОНУ ДО – ХАПШЕЊА: Пут Наваљног од Берлина до Москве, “квар” преусмерио слетање, са “Шереметјева“ отишао у пратњи полиције

Foto: Fontanka.ru

On je doleteo iz Berlina avionom ruske kommpanija “Pobeda“, ali umesto na aerodrom „Vnukovo“, avion u kojem je bio Navaljni sleteo je na „Šeremetjevo“.

Na redu letenja se pojavila informacija da avion iz Berlina sleće na „Šeremetjevu“ u 20.48. Saopšteno je da letelica ne može da sleti na aerodrom „Vnukovo“ zbog tehničkih razloga. Navodno da se pokvarila tehnika za čišćenje snega. Zbog velike udaljenosti dva aerodroma pristalice Navaljnog se nisu mogle prebaciti da ga sačekaju na „Šeremetjevu“.

Njega je u avionu pratio veći broj novinara. Navaljnog su nemački policajci dovezli direktno do aviona, a zatim su novinari počeli da ga snimaju. Sve dok nisu svi seli na svoja mesta avion nije mogao da poleti. Zbog toga je iz Nemačke je avion poleteo sa zakašnjenjem .

Foto: Privatna arhiva

Još dok se nije znalo da će avion sleteti na „Šeremetjevu“ policija je istisnula iz aerodromske zgrade pristalice Navaljnog i oni su bili na ulici bez obzira što se temperatura spustila na minus 20. Policija je u zgradu arodroma puštala samo one koji imaju avionsku kartu.

Foto: RBC

Morali su da izađu svi koji nemaju kartu

A onda je javljeno da se sletanje pomera. Kada je na „Šeremetjevu“ Navaljni iz aviona ušao u aerodromsku zgradu, čekala ga je policija.

U pratnji policije je napustio aeerodrom.

Foto: Fontanka.ru

Specijalci na "Vnukovu"

Inače, policija je uhapsila više saradnika Fonda za borbu protiv korupcije, kojim rukovodi Navaljni. Ukupno je uhapšen 21 čovek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)