SEBASTIJAN KURC KRITIKUJE EVROPU ZBOG VAKCINA: Sve je moglo mnogo brže - izgubiću strpljenje!

Tanjug

18. 01. 2021. u 16:29

AUSTRIJSKI kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je EU u vezi s nabavkom vakcina, poručivši da je to mogli biti i brže.

СЕБАСТИЈАН КУРЦ КРИТИКУЈЕ ЕВРОПУ ЗБОГ ВАКЦИНА: Све је могло много брже - изгубићу стрпљење!

Foto: Tanjug/AP

Kurc je u intervjuu za austrijsku televiziju Puls 4 podsetio da je krajem juna EU obavezala svoje članice da ne vode bilateralne razgovore sa proizvođačima vakcina, pošto to Unija preuzima za sve.

Sporazum je zaključen u novembru, pa je Austrija bila u obavezi da do novembra ne pregovara sama sa proizvođačima vakcina, dodao je on.

U intervjuu koji će biti emitovan večeras Kurc je ocenio da bi bilo fatalno da je "jedna mala Austrija rekla svi drugi nabavljaju zajedno, a mi ćemo sami".

On, međutim, želi da se nakon pandemije detaljno ispitaju svi procesi odlučivanja U EU.

- Mnoge odluke koje se tiču pravila putovanja, zaključenja sporazuma sa farmaceutskim koncernima, mogle su biti mnogo brže - uveren je on.

Kurc je zatražio hitno odobrenje vakcine Astra Zeneka, ukazujući da su na njoj radili najbolji naučnici Oksford univerziteta.

Ukoliko to ne bude brže urađeno, upozorio je, izgubiće strpljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)