ZABORAVITE NA BITKOIN: Ova kriptovaluta je postigla rekordnu vrednost

Novosti online

20. 01. 2021. u 21:10

MOGLI smo da svedočimo naglom porastu vrednosti popularnih kriptovaluta, Bitkoin je u jednom trenutku vredeo više od 40.000 dolara.

ЗАБОРАВИТЕ НА БИТКОИН: Ова криптовалута је постигла рекордну вредност

Foto: Piksabej

I drugi najvredniji digitalni novčić je zabeležio rast na tržištu, te je i on postavio novi rekord kada je u pitanju njena vrednost.

U pitanju je Ethereum koji je dostigao vrednost od 1.439,33 dolara, čime je za nešto manje od osam dolara oborio rekord postavljen pre tri godine. Iako kaska za Bitkoin-om kada je u pitanju vrednost, ona je svoju premašila, te se podigla za 92%, dok je Bitkoin imao rast u ovoj godini od svega 27%.

Kako ističe Dejvid Grider, strateg firme Fundstrat Global Advisors, ova kriptovaluta može da dostigne rekordnu vrednost od 10.500 dolara. Razlog za tako nešto je to što je Ethereum napravio progres u pravljenju mreže koja omogućava slične transakcije kao što to ima Mastercard ili Visa. "Ether je najbolji odnos rizik/nagrada u kriptovalutama" - napisao je on u svom blogu, dodavši da blockchain računarstvo može biti budućnost cloud usluga.

Decentralizovane finansije (DeFi) se za sada smatraju kao najboljom upotrebom Ethereum kriptovaluta. Takva tržišta omogućavaju automatsko slanje, menjanje i pozajmljivanje bez dozvole, svakom ko poseduje internet konekciju. To tržište je premašilo vrednost od 22 milijarde dolara u ukupnoj zaključanoj vrednosti (TVL), jedinici koja je slična imovini pod upravljanjem.

U trenutku pisanja ovog teksta, vrednost ove kriptovalute je 1.344 američkih dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba