PREDSEDNIK JE KUL I JAK KAO MEDVED: Britance oduševilo Putinovo zaranjanje u ledenu vodu za Bogojavljenje (VIDEO)

Novosti onlajn

21. 01. 2021. u 12:20

STANOVNIKE Velike Britanije iznenadio je video-snimak na kojem je ruski lider Vladimir Putin zaronio u ledenu vodu povodom pravoslavnog praznika Bogojavljenje.

ПРЕДСЕДНИК ЈЕ КУЛ И ЈАК КАО МЕДВЕД: Британце одушевило Путиново зарањање у ледену воду за Богојављење (ВИДЕО)

Foto: EPA

Snimak je pokrenuo aktivnu diskusiju među čitaocima „Dejli mejla“.

Neki od komentari bili su da je predsednik u dobroj formi.

Druge je šokiralo Putinovo zaranjanje u ledenu vodu na 17 stepeni ispod nule, dok, s druge strane, nisu svi čitaoci poverovali da se na tako niskoj temperaturi u rupi voda ne zaledi.

Mnogi Britanci pozitivno su ocenili Putinov „podvig“, rekavši da je predsednik „kul“ i da je „jak kao medved“.

S druge strane, neki su uporedili ruskog i britanskog lidera, došavši do zaključka bi u takmičenju Putin pobedio premijera Borisa Džonsona.

Inače, Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: „Ovo je sin moj i njega poslušajte“. Slavi se 19. januara kod crkava koje se drže julijanskog kalendara. Bogojavljenje je praćenom ritualom kupanja u ledenoj vodi. Dan ranije se obavezno osveštava voda, kako bi se vernici očistili od greha.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)