LOPTA JE TRENUTNO NA VAŠOJ STRANI: Marija Zaharova uputila poruku novoj američkoj administraciji

Novosti onlajn

21. 01. 2021. u 16:53

MOSKVA se nada da će se nova američka administracija voditi promišljeniju politiku i da neće zaoštravati konfrontaciju sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЛОПТА ЈЕ ТРЕНУТНО НА ВАШОЈ СТРАНИ: Марија Захарова упутила поруку новој америчкој администрацији

Foto: EPA

- Nadamo se da će se tim koji je stigao u Belu kuću pridržavati odmerenijeg kursa, ne pogoršavajući ionako preterano konfrontirane, ne našom krivicom, rusko-američke odnose - rekla je portparolka.

Ona je takođe izrazila nadu da će nova američka administracija odgovoriti na predloge koje je Moskva ranije iznela, istakavši da je „lopta trenutno na američkoj strani“.

- Stvar je u tome da od naših američkih kolega treba da čujemo odgovore na sve ono što je već na pregovaračkom stolu ili na ono što je Moskva poslala kao predlog. Pritom, nadamo se da će nova američka administracija ipak pokazati uzajamnu želju da se odazove na naše mnogobrojne predloge koji su odavno izloženi - istakla je diplomata.

Prema rečima Zaharove, neki od tih predloga su formiranje savetodavnog i ekspertskog veća, usvajanje zajedničke izjave o nedopustivosti nuklearnog rata i jačanju strateške stabilnosti, razmena pisama u kojima se obavezuju da se međusobno neće mešati u unutrašnje poslove, pokretanje bilateralnih ekspertskih razgovora o libijskoj krizi i tako dalje.

Kako kaže, Moskva nije sklonila ta pitanja sa dnevnog reda, ali istovremeno ne samo da nije dobila konstruktivnu reakciju, nego čak ni povratne informacije o mnogim pitanjima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju