MOSKVI STIGLA PONUDA IZ VAŠINGTONA: SAD nudi Rusiji da produži Sporazum o strateškom naoružanju na pet godina

Novosti online

21. 01. 2021. u 23:43

AMERIČKE vlasti se zalažu za produženje Sporazum a o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na pet godina, saopštila je portparolka Bele kuće Džen Psake.

МОСКВИ СТИГЛА ПОНУДА ИЗ ВАШИНГТОНА: САД нуди Русији да продужи Споразум о стратешком наоружању на пет година

Foto: Tanjug/AP Photo

- Mogu da potvrdim da će se SAD zalagati za produženje START 3 na pet godina - rekla je Psake na konferenciji za novinare.

SAD smatraju da je produžetak Sporazuma posebno važan zbog napetosti u rusko-američkim odnosima.

- To je jedini sporazum koji obuzdava nuklearne snage Rusije i to je stub strateške stabilnosti između naše dve države - rekla je Psake.

Ranije su ruski zvaničnici takođe predložili da se sporazum produži na pet godina. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nazvao je situaciju u sferi kontrole naoružanja u odnosima dve države „potpuno nenormalnom“. On je naglasio da u spoljnopolitičkom resoru očekuju konkretne predloge iz Vašingtona.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024