VELIKI PLAN PARIZA: Svi Francuzi će biti vakcinisani do kraja avgusta!

FRANCUSKA planira da do kraja avgusta vakciniše sve svoje građane. Ministar zdravlja ove zemlje Olivije Veran je izneo plan, prema kojem bi do kraja januara trebalo da se vakciniše od 1,3 do 1,4 miliona građana iz prioritetne grupe, što je, kako je istakao, više od milion planiranih. Prioritetna grupa broji oko 6,5 miliona.

ВЕЛИКИ ПЛАН ПАРИЗА: Сви Французи ће бити вакцинисани до краја августа!

Foto Tanjug-AP

Ritam vakcinisanja zatim podrazumeva 4 miliona vakcinisanih do kraja februara, 9 miliona u martu, 20 miliona do kraja aprila, 30 miliona do kraja maja, 43 miliona sa završetkom juna, 57 miliona u julu i 70 miliona krajem avgusta.

Francuska, inače, ima 67 miliona stanovnika. Ministar nije objasnio ni to kako namerava da privoli celu naciju na pelcovanje, kada, prema ispitivanjima javnog mnjenja, vakcinu trenutno podržava tek nešto više od polovine ispitanika.

Predviđeni ritam će zavisiti od odobravanja drugih vakcina, kao što je cepivo "Astra zeneka" koje još nema dozvolu, kao i od redovnog pristizanja naručenih doza.

Korona, inače, i dalje hvata zalet. Prema poslednjim podacima, u zemlji je zabeleženo 22.848 novoobolelih. Za jedan dan preminulo je 346 pacijenata. U bolnicama je 49 pacijenata više (ukupno 25.735), dok je na respiratore priključeno još 24 (ukupno 2.876).

Strahuje se od širenja britanske varijante. Deo stručnjaka, zbog toga, predlaže što pre novi opšti karantin i zatvaranje škola, ali vlasti, za sada, još ne pribegavaju ovoj meri. Na snazi je policijski čas od 18 sati do 6 ujutro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)