POKUŠAO DA UĐE U KONGRES SA NAPUNJENIM PIŠTOLJEM: Američka policija istražuje slučaj republikanca iz Merilenda

Tanjug

22. 01. 2021. u 23:34

POLICIJA u Vašingtonu istražuje slučaj u kojem je republikanski poslanik pokušao da uđe sa napunjenim pištoljem u zgradu američkog Kongresa.

ПОКУШАО ДА УЂЕ У КОНГРЕС СА НАПУЊЕНИМ ПИШТОЉЕМ: Америчка полиција истражује случај републиканца из Мериленда

Foto: EPA

Kako su saopštili iz Kapitola, kod poslanika Endija Herisa, koji se inače zalaže za slobodu nošenja oružja, otkriveno je oružje prilikom rutinske bezbednosne provere na ulazu do Predstavničkog doma, javlja Rojters.

Heris, republikanac iz Merilenda, tada je pokušao da preda pištolj svom kolegi Džonu Katku, koji je to odbio rekavši da nema dozvolu za nošenje oružja, navodi se u saopštenju.

Nakon napada pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa na Kapitol 6. januara, kako bi se pojačala bezbednost, ispred ulaza u Predstavnički dom postavljeni su detektori metala.

Nekoliko republikanskih poslanika, gorljivih pobornika prava na oružje, bunili su se zbog detektora metala, a neki među njima su ignorisali nove bezbedonosne mere.

Iako ovaj incident nisu želeli da komentarišu ni Heris, ni Katko, ni policija, Rojtrers navodi da je Heris na kraju izašao iz Kapitola, pa se nakon desetak minuta vratio prošavši detektor metala bez zadržavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!