EU DA SE PONAŠA KAO SRBIJA: Slovački političar pozvao da se pregovara o ruskoj vakcini

Novosti online

23. 01. 2021. u 13:06

ЕУ ДА СЕ ПОНАША КАО СРБИЈА: Словачки политичар позвао да се преговара о руској вакцини

Foto: AP

BIVŠI predsednik slovačkog parlamenta i lider Slovačke narodne partije Andrej Danko pozvao je premijera Igora Matoviča da sledi primer Mađarske i počne pregovore sa Rusijom o nabavci vakcine Sputnjik V, pohvaljujući pristup Srbije po pitanju nabavke vakcine i poručio da bi tako trebalo da se ponaša i Evropska unija.

Danko u intervjuu za Sputnjik navodi da je uputio poziv premijeru, jer Slovaci treba da imaju mogućnost izbora među preparatima protiv virusa korona koji dolaze sa zapada i istoka.

Ako to mogu da urade Mađari, mogu i Slovaci, rekao je on.

Upitan kako vidi pristup srpskih vlasti koja je obezbedila pet vrsta vakcina za stanovništvo, pri čemu građani mogu da biraju kojim preparatom žele da se vakcinišu, Danko je rekao da to samo može da pozdravi.

Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša zrela Evropska unija i ona ne treba da se drži ni za jednu od strana, rekao je Danko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vatro Marx

23.01.2021. 19:07

Slovacki politicari je dobro ocijenio Brisel vise puta pretjeruje i zasto stalno Brisel mora da odlucuje. Srbija se u ovoj teskoj situaciji dobro snasla. Procitao sam nedavno poruks Engleza Británica porucuje. Srbijo kakva EU- Okrenite se Russije i Mine, nepotopivi. Veilki su problema u EU, neznam sta ima Srbija da molí vise Brisel.