ŽESTOKE BORBE: Hitno poslate ruske snage, ima mrtvih, napadnuta Četvrta divizija (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2021. u 16:38

JEDINICE Četvrte divizije Sirijske arapske vojske (SAA) započele su napad na bivše pobunjenike u zapadnoj Dari.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ: Хитно послате руске снаге, има мртвих, нападнута Четврта дивизија (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Napad je počeo snažnim granatiranjem pobunjeničkih položaja u gradovima Muzajrib, Žaduda i Tafas.

Granatiranje je bilo usmereno na kancelariju Kaldun al-Zubija, bivšeg komandanta Slobodne sirijske vojske (FSA) i trenutnog vođe bivših pobunjenika u zapadnoj Dari.

Prema lokalnim izvorima, teški sukobi izbili su kada su trupe SAA krenule prema tri grada. "Slobodna liga Horan" tvrdi da su bivši pobunjenici tokom sukoba pogodili vojni tenk i da je pešadijska jedinica Četvrte divizije napadnuta iz zasede. Ove tvrdnje tek treba proveriti.

Sukobi su završeni popodne nakon sastanka oficira Četvrte divizije i vođa Osme brigade, jedinice Petog korpusa kojoj su privrženi bivši pobunjenici. Sastanak je organizovala ruska vojna policija.

Pobunjenici iz zapadne Dare dobili su podršku lokalnih boraca širom provincije. Međutim, u drugim regionima nisu zabeleženi napadi ili provokacije.

Ranije ove nedelje, Četvrta divizija rasporedila je veliko pojačanje u Dari. Kasnije je divizija započela sprovođenje plana za pojačavanje mera bezbednosti u zapadnoj Dari. Pojačani su kontrolni punktovi i uspostavljena su nova mesta kontrole.

Na desetine napada bilo je usmereno na sirijske trupe, pa čak i na bivše pobunjenike u zapadnoj Dari i drugim delovima provincije tokom prošle godine.

Današnji ograničeni napad verovatno je trebalo da izvrši pritisak na bivše pobunjenike da prihvate nove mere SAA u zapadnoj Dari, koje su namenjene poboljšanju bezbednosti. Pobunjenici se međutim mogu da odlučiti za eskalaciju u pokušaju da zadrže svoj uticaj.

Vesti iz Sirije možete čitati klikom OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu