POČINJE PRAVNI "RAT" OKO VAKCINE: Italija najavila preduzimanje zakonskih mera zbog kašnjenja isporuke cepiva protiv Kovida 19

Tanjug

24. 01. 2021. u 22:01

ITALIJA će preduzeti zakonske mere i pojačati pritisak u Briselu na Fajzer i AstraZeneku zbog kašnjenja u isporukama vakcina protiv kovida-19, izjavio je danas italijsanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo.

ПОЧИЊЕ ПРАВНИ РАТ ОКО ВАКЦИНЕ: Италија најавила предузимање законских мера због кашњења испоруке цепива против Ковида 19

Foto: EPA

Cilj je da kompanije namire količinu vakcine koju su obećale, a ne da se traži kompenzacija, rekao je Di Majo državnoj televiziji RAI.

- Ovo je evropski ugovor koji Fajzer i AstraZeneka ne poštuju, pa ćemo iz tog razloga preduzeti zakonske mere...Radimo tako da se naš plan vakcina ne menja", rekao je Di Majo, prenosi Rojters.

Upitan zasto misli da su farmaceutske kompanije bile primorane da najave smanjenja, Di Majo je rekao da veruje ''da su jednostavno zagrizle više nego što su mogle da sažvaću'".

- Aktiviramo sve kanale, tako da Evropska komisija čini sve da ova gospoda poštuju svoje ugovore - rekao je on.

Ranije danas je i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je da će EU koristiti legalna sredstva kako bi obezbedila da farmaceutske kompanije poštuju ugovore o isporuci vakcina protiv KOVID-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja