CELA BELORUSKA ARMIJA NA NOGAMA: Stiglo naređenje, počela provera borbene gotovosti

Novosti online

25. 01. 2021. u 12:13

U ORUŽANIM snagama Belorusije počela je iznenadna provera borbene i mobilizacione spremnosti, saopštila je pres-služba vojske republike.

ЦЕЛА БЕЛОРУСКА АРМИЈА НА НОГАМА: Стигло наређење, почела провера борбене готовости

Foto: EPA

Provera je počela po naređenju ministra odbrane Viktora Hrenjina i pod rukovodstvom načelnika Generalštaba Aleksandra Volfoviča. Glavni cilj izvođenja vežbi je provera i povećanje borbene i mobilizacione gotovosti i sposobnosti jedinica i kasarni da realizuju sve zadatke u savremenim uslovima.

Prema dostupnim informacijama, vežbe će biti održane na svim poligonima Oružanih snaga, ali i u drugim područjima.

- Uzimajući u obzir specifičnost realizovanih zadataka, vojnici će vežbati u različitim uslovima – prevazilaziće vodene prepreke, realizovaće zadatke i danju i noću, kao i u šumama i naseljenim mestima.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja