RUSKI BROD "UNIŠTIO" NEPRIJATELJA: Pokazao nezvanim gostima šta može, Crnomorska flota izvela velike vežbe

Novosti online

25. 01. 2021. u 15:08

PATROLNI brod „Pitljivi“ izveo je vojne vežbe uz artiljerijska gađanja u pozadini uplovljavanja američkog razarača „Donald Kuk“ u Crno more, saopštila je Crnomorska flota.

РУСКИ БРОД УНИШТИО НЕПРИЈАТЕЉА: Показао незваним гостима шта може, Црноморска флота извела велике вежбе

Foto: EPA

- Prema planu vojnih vežbi, posada broda je otkrila i klasifikovala uslovnu metu u moru, kao brod uslovnog protivnika koji plovi prema obali Krasnodarskog kraja - saopštili su u pres-službi flote.

"Pitljivi" je krenuo ka naznačenom području Crnog mora, vežbajući protivminsku i protivvazdušnu odbranu, dodali su u pres-službi.

Ruski brod je otvorio artiljerijsku vatru na morske mete, uništio brod uslovnog protivnika, u čijoj ulozi se nalazio brodski štit-meta.

Podsetimo, Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije saopštio je da je Crnomorska flota počela da prati američki razarač „Donald Kuk“ koji je u subotu uplovio u Crno more.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom