EMA ODOBRILA ASTRAZENEKU: Oksfordska vakcina biće dostupna na teritoriji Evropske unije

Novosti online

29. 01. 2021. u 16:20

EVROPSKA agencija za lekove (EMA) odobrila je upotrebu vakcine protiv korona virusa kod starijih od 18 godina, koju su razvile Univerzitet u Oksfordu i kompanija AstraZeneka.

ЕМА ОДОБРИЛА АСТРАЗЕНЕКУ: Оксфордска вакцина биће доступна на територији Европске уније

Foto: AP

EMA je zdravstveno regulatorno telo EU i da bi neka vakcina dobila dozvolu da se koristi na teritoriji Evropske unije, mora da dobije dozvolu EMA.

U Nemačkoj je Agencija za odobravanje vakcine objavila da ne preporučuje AstraZenekinu vakcinu za starije od 65 godina.

AstraZeneka je na to reagovala saopštenjem u kojem navodi da zadnja ispitivanja potvrđuju efikasnost vakcina i kod osoba starijih od 65 godina.

Nakon što je britansko-švedska kompanija AstraZeneka prošle nedelje objavila da neće moći da isporuči količinu doza na koju se obvezala potpisanim ugovorom s Evropskom komisijom, proteklih dana se vodi intenzivni razgovori za rešenje nastalog problema.

Evropska komisija insistira na tome da proizvođač vakcina mora da ispuni svoje obaveze, navodi Hina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...