SERGEJ LAVROV ODBRUSIO ZAPADU: Grdno grešite što učtivost Rusije tumačite kao slabost

Novosti online

03. 02. 2021. u 15:10

ONI na Zapadu koji učtivost Rusije tumače kao slabost grdno greše, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Грдно грешите што учтивост Русије тумачите као слабост

Arhiva Novosti

- Kako kaže jedno poznato lice ruske kinematografije: nije u snazi Bog, nego u istini. Imamo mi i jednu dobru poslovicu - meki smo na rečima, ali ne damo na sebe. I oni koji našu učtivost doživljavaju kao slabost, prave veliku grešku - rekao je ruski ministar.

On je prethodno rekao da Zapad u izveštavanju o protestima u Rusiji primenjuje dvostruke standarde, odnosno kada govore o događajima u Rusiji prikazuju samo reakciju policije na ponašanje demonstranata, a ne i ponašanje demonstranata.

Podsetimo, Moskovski sud je juče doneo odluku da uslovna kazna Navaljnom bude zamenjena zatvorskom kaznom od tri i po godine.

Sudskom procesu prisustvovali su i predstavnici petnaestak zapadnih ambasada, a vodeće zapadne zemlje su posle izricanja presude momentalno od Rusije tražile da opozicionar bude oslobođen.

Navaljni je imao dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja. Pošto se nije odazivao na pozive policije on je uhapšen na aerodromu u Moskvi po povratku sa lečenja u Berlinu. Nakon toga njegove pristalice su organizovale neodobrene proteste u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)