ZLOSLUTNA PORUKA RUSIJI: Američki strateški bombarderi B-1 premešteni u Norvešku

Tanjug

09. 02. 2021. u 00:48

AMERIČKO ratno vazduhoplovstvo prvi put raspoređuje bombardere B-1 u Norvešku, što je potez koji šalje poruku Moskvi da će američka vojska delovati u strateški važnom arktičkom regionu i pružati podršku svojim saveznicima u tom području, javlja Si-En-En.

ЗЛОСЛУТНА ПОРУКА РУСИЈИ: Амерички стратешки бомбардери Б-1 премештени у Норвешку

Foto: USAF tviter

Visoki zvaničnici ministrastva odbrane potvrdili su za Si-En-En da će četiri bombardera B-1 američkog ratnog vazduhoplovstva i približno 200 vojnika iz vazduhoplovne baze „Dajiz“ u Teksasu biti raspoređeni u vazduhoplovnu bazu Orland u Norveškoj, a u naredne tri nedelje započinju misije u Arktičkom krugu i u međunarodnom vazdušnom prostoru na granicama severozapada Rusije.

Oni kažu da premeštanje snaga mnogo bliže Rusiji znači da će SAD moći brže da reaguju na potencijalnu rusku agresiju.

„Operativna spremnost i naša sposobnost da pružimo podršku saveznicima i partnerima, i brzo odgovorimo, presudni su za zajednički uspeh“, rekao je za Si-En-En general Džef Haridžijan, komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i Africi.

Tokom poslednjih nekoliko meseci Pentagon je raspoređivao slične grupe bombardera B-52 na Bliskom istoku kao sredstvo da demonstrira sposobnost SAD da brzo premešta vojna sredstva u potencijalno napete regione.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove