TRAGEDIJA U ZOO VRTU: Polarni medved ubio medvedicu u Detroitu

Tanjug

09. 02. 2021. u 22:00

MUŠKI polarni medved Nuka ubio je dvadesetogodišnju medvedicu u zoološkom vrtu u Detroitu, kada je pokušao da se pari s njom.

ТРАГЕДИЈА У ЗОО ВРТУ: Поларни медвед убио медведицу у Детроиту

Foto: EPA

"Ovo je bilo potpuno neočekivano i osoblje zoološkog vrta u Detroitu slomljeno je gubitkom Anane u ovom iznenadnom i tragičnom događaju“, rekao je Skot Karter iz zoološkog vrta, prenosi AP.

Nuka je ubio Ananu u ponedeljak nakon što su nekoliko meseci bili razdvojeni, kažu u zoološkom vrtu.

Nuka, koji ima 16 godina, živi u zoološkom vrtu od 2011. godine sa drugim medvedima bez problematičnog ponašanja. Anana je u zoolški vrt u predgrađu Detroita stigla u januaru 2020. godine, a Nuka i ona su se upoznali nekoliko meseci kasnije.

Program parenja je "od vitalnog značaja za održavanje ove ugrožene vrste i može rezultirati uspesima poput nedavnog rođenja mladunaca blizanaca” čiji je otac Nuka, navode iz zoološkog vrta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar