OVO SU GLAVNI ZADACI RUSIJE NA BLISKOM ISTOKU: Moskva ima velike planove, diplomata otkrio po čemu se razlikuju od Zapada

Novosti online

10. 02. 2021. u 16:50

GLAVNI zadaci Rusije u regionu Bliskog istoka su deeskalacija i normalizacija situacije, kao i sprečavanje izbijanja novih vojnih kriza, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za Bliski istok i Severnu Afriku Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Skosirjev.

ОВО СУ ГЛАВНИ ЗАДАЦИ РУСИЈЕ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Москва има велике планове, дипломата открио по чему се разликују од Запада

Foto: Depositphotos

- Pre svega, ovo je sveobuhvatna i održiva deeskalacija i normalizacija situacije. Pri tome, Rusija polazi od potrebe da pomogne rešavanje svih sukoba na Bliskom istoku isključivo političkim i diplomatskim metodama putem inkluzivnog i konstruktivnog dijaloga bez diskriminacije pojedinih strana, a takođe pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija i uz uključivanje ključnih regionalnih organizacija, pre svega, Arapske lige i Organizacije islamske saradnje - objasnio je Skosirjev na platformi debatnog kluba „Valdaj“.

- Drugi zadatak je sprečavanje izbijanja novih opasnih vojnih kriza u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike. I treće, vidimo zadatak pretvaranja Bliskog istoka u region mira, dobrosusedstva i obostrane korisne saradnje - naglasio je on.

Diplomata je naveo da Rusija, za razliku od ostalih igrača, nema skrivene planove. Ali Moskva svakako ima svoje interese u regionu, dodao je on.

- Energično razvijamo višeznačnu saradnju sa državama regiona u raznim oblastima – političkoj, ekonomskoj, humanističkoj, vojno-tehničkoj saradnji itd. Ali pokušavamo to da radimo na principima razmatranja međusobnih interesa, poštovanja i poverenja - zaključio je Skosirjev.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima