RUSIJA, IRAN I TURSKA ZA PREGOVARAČKIM STOLOM: U Sočiju počeo trostrani sastanak o Siriji

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 19:16

U SOČIJU se održava sastanak delegacije garanata „astanskog procesa“ o Siriji – Rusije, Irana i Turske.

РУСИЈА, ИРАН И ТУРСКА ЗА ПРЕГОВАРАЧКИМ СТОЛОМ: У Сочију почео тространи састанак о Сирији

Foto: EPA

Međunarodne konsultacije će trajati dva dana.

Osim delegacije država-garanata, u pregovorima učestvuju predstavnici međunarodnih organizacija, uključujući UN i Crveni krst, kao i delegacije sirijske Vlade i opozicije.

Kako je saopštio specijalni predstavnik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev, na dnevnom redu će biti pitanja političkog rešavanja krize, borba protiv terorizma, povratak izbeglica, potraga za nestalim licima i ekonomska situacija u Siriji.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. godine objavljena je pobeda nad terorističkom organizacijom DAEŠ (Islamska država) U Siriji i Iraku. U pojedinim delovima zemlje nastavlja se čišćenje od terorista. Trenutno je u prvom planu političko rešavanje problema, obnavljanje Sirije i povratak izbeglica.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima