UKRAJINSKO RATNO VAZDUHOPLOVSTVO NA IVICI GAŠENJA: Nekada moćna avijacija propada u hangarima, nemaju novca ni za obuku pilota

Novosti online/Đ. M.

17. 02. 2021. u 14:04

UKRAJINSKO vazduhoplovstvo je dovedeno do ivice ukidanja zbog velikog habanja resursa i nedostatka modernog naoružanja, rekao je vojni stručnjak Taras Čmut.

УКРАЈИНСКО РАТНО ВАЗДУХОПЛОВСТВО НА ИВИЦИ ГАШЕЊА: Некада моћна авијација пропада у хангарима, немају новца ни за обуку пилота

Foto: Depositphotos

On je podsetio da pored toga što ne kupuje ratne avione, Ukrajina više i ne proizvodi letelice, pa u bliskoj budućnosti ratno vazduhoplovstvo neće imati nijedan aparat naoružan vođenim raketama, prenosi Ria Fan.

Čmut je oštro kritikovao odluku Ministarstva odbrane Ukrajine da modernizuje sovjetske protivradarske rakete H-58U, i uveren je da je ta odluka doneta samo da bi ukrajinska namenska industrija bila održana na nogama.

- Niko ne zna koliko tih raketa imamo, i ako me sećanje dobro služi nije bilo nijednog lansiranja. Otkad se ja bavim vojnim temama, poslednjih 10 do 15 godina, nije bilo nijednog - rekao je stručnjak.

On je takođe dodao da je ukrajinskom vazduhoplovstvu potreban novi multifunkcionalni borbeni avion, ali da Kijev trenutno nema sredstava ni za obuku pilota. Istakao je i da mu je žao što gleda ovakvo stanje ukrajinske avijacije, koja, kako kaže, "preživljava poslednje dane".

Ranije je Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo da je obnavljanje flote borbenih aviona u okviru programa modernizacije za 2021-2035 nemoguće zbog nedostatka novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove