NAVALJNI PREBAČEN U ZATVOR VAN MOSKVE: Nije poznato koja kolonija je u pitanju

Tanjug

26. 02. 2021. u 13:57

ŠEF ruske Federalne kaznene službe Aleksandar Kalašnjikov potvrdio je da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen u zatvorsku koloniju van Moskve gde treba da odsluži kaznu od dve i po godine zatvora, prenosi TASS.

НАВАЉНИ ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР ВАН МОСКВЕ: Није познато која колонија је у питању

Foto Tanjug

Agencija navodi da je Kalašnjikov saopštio da u kaznenoj koloniji koju nije imenovao, nema opasnosti po bezbednost ili zdravlje Navaljnog i da će on tamo imati prihvatljive uslove.

- Navaljni će biti zadržan u potpuno prihvatljivim uslovima. Ako to poželi, biće uključen u proizvodne aktivnosti - rekao je Kalašnjikov, prenosi TASS.

Agencija navodi da je sud u Moskvi zamenio uslovnu kaznu Navaljnom zbog slučaja Iv Rošer stvarnom zatvorskom kaznom zbog višestrukih kršenja kaznenih uslova, a moskovski gradski sud je 20. februara potvrdio presudu i ona je tada stupila na snagu.

Advokat Navaljnog je juče rekao da je ruski opozicionar prebačen u zatvor izvan Moskve, a ruski mediji su nagovestili da će Navaljni, koji je privremeno bio u najstrože čuvanom zatvoru u Moskvi, biti prebačen u objekat na zapadu Rusije, prenosi TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije