ODRŽAO PRVO PREDAVANJE: Bivši premijer Konte se vratio profesuri

Tanjug

27. 02. 2021. u 12:44

BIVŠI italijanski premijer Đuzepe Konte vratio se svom pozivu, profesuri, i već je održao prvo predavanje, onlajn, svojim studentima na Univerzitetu u Firenci, piše novina “Fanpejdž”.

ОДРЖАО ПРВО ПРЕДАВАЊЕ: Бивши премијер Конте се вратио професури

Foto: Tanjug / AP

Tema predavanja bila je pandemija kovid-19.

Konte je rekao da je pandemija kovid-19 najveći izazov koji je Italija imala od Drugog svetskog rata, i da je vlada morala donositi potencijalno tragične odluke koje su se ticale ljudskih života i ekonomije zemlje.

Bivši premijer rekao je kako se s razvojem pandemije korona virusa, razvijala i lažna dilema čemu dati prednost, ljudskom zdravlju ili ekonomiji.

“Nemoguće je zaštititi ekonomiju pre nego se zaštiti zdravlje građana i radnika. Naravno, vreme će pokazati koje su odluke bile dobre, ali naše iskustvo u toku pandemije nam je potvrdilo da se zaštitom zdravlja radnika štiti i ekomonija”, rekao je Konte.

Deo predavanja posvetio je odnosu nauke i građana u toku zaraze.

S tim u vezi, Konte je rekao da su mnogi građani, zbunjeni, različitim misljenjima i savetima naučnika, razvili izvesnu nevericu prema nauci.

“To je dobro, jer objektivnost nauke je rezultat prevladavanja naučnih činjenica u diskusijama i sukobima mišljenja. Kontroverze u vezi sa naučnim mišljenjima su pokazatelj njene racionalnosti”, rekao je bivši premijer Đuzepe Konte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku