SEKS MOŽE I NA KREDIT: Pandemija korone u Rusiji mnogo uticala i na "najstariji zanat", stalnim klijentima daju usluge na veresiju

Branko Vlahović - stalni dopisnik iz Moskve

27. 02. 2021. u 23:27

PANDEMIJA virusa korona odrazila se i na smanjenje rada moskovskih prostitutki. O tome otvoreno govore predstavnice "seks-industrije" u Rusiji koje kažu da zbog besparice neke od predstavnica "najstarijeg zanata" nude svoje usluge na kredit, a ima slučajeva da klijenti predlažu da umesto novca daju - prehrambene proizvode!

СЕКС МОЖЕ И НА КРЕДИТ: Пандемија короне у Русији много утицала и на најстарији занат, сталним клијентима дају услуге на вересију

Foto TASS

Razgovor sa Marinom Avramenko koja je portparol Foruma seks-radnica, ovih dana objavilo je više moskovskih visokotiražnih listova kao i mnogobrojni sajtovi.

- Od početka pandemije korone sve je manje novca, pa neki klijenti predlažu da im devojke veruju i daju svoje usluge na veresiju - kaže Avramenko.

Inače, Forum seks-radnica osnovale su prostitutke da bi mogle javno da raspravljaju o svojim problemima i zajedno traže rešenja. Predstavnice tog foruma su se minulog leta obratile otvorenim pismom predsedniku Vladimiru Putinu i premijeru Mihailu Mišustinu kao i opunomoćenoj za ljudska prava Tatjani Moskaljkovoj u kom mole da se ukinu kazne za "prodaju ljubavi". One kažu da kažnjavanje prostitucije daje mogućnost da policija uzima mito i da se klijenti nasilnički ponašaju. U pismu se kaže i to da seks-radnice žele da budu korisne pojedincima i društvu u celini.

DVE TREĆINE MANjE

MOSKOVSKE prostitutke tvrde da zbog korone imaju 70 odsto klijenata manje. Ranije su za noć mogle da zarade između osam i deset hiljada rubalja, a sada ko zaradi dve-tri hiljade, zadovoljan je. Takođe, deo njihove zarade odlazi na plaćanje kazni zbog bavljenja "najstarijim zanatom".

Tim poslom u Rusiji se bavi oko četiri miliona ljudi, ne samo žena nego i muškaraca, objašnjava Marina Avramenko. U Moskvi ordinira oko 150.000 prostitutki. U želji da legalizuju svoj posao, predstavnice tog foruma se pozivaju na pismo Komiteta za zaštitu žena OUN koje je kao preporuka Rusiji bilo upućeno još 2015. U njemu se predlaže da se ukinu administrativne kazne za prostituciju. Marina Avramenko kaže da su one svesne da u bližoj budućnosti u Rusiji neće biti ukinute kazne, ali su obraćanjem predsedniku i premijeru htele da skrenu pažnju na probleme koje imaju. Prostituke u Rusiji ne žele da budu tretirane kao trgovci drogom i lopovi.

Većina prostitutki u Rusiji su žene starije od 30 godina, a mnoge od njih su bile udate i imaju decu. U Forumu seks-radnica tvrde da većina seks-radnica u Rusiji ima završene fakultete. Jedan od problema koji muči one obrazovanije je što njihova imena i dosijei postoje u policiji, pa kompanije koje žele da provere prošlost prilikom prijema personala vide da je neka od žena imala sumnjivi period biografije. Nesporno je da prostitutke po automatizmu mnogi svrstavaju u grupu rizika prenosnika side, kao i narkomankama. Ali, u spomenutom Forumu tvrde da većina prostitutki ima seksualne odnose samo ako klijent koristi prezervativ.

Vreme pandemije korone većina ruskih prostitutki pamtiće po besparici: sada rade za hiljadu do pet hiljada rubalja (jedan evro 90 rubalja). Samo elitne devojke, tj. dame za pratnju, nemaju problema sa naplatom usluga. Ali i tamo se smanjio broj klijenata jer su granice sa Zapadom zatvorene i malo stranaca dolazi u Rusiju. Pandemija korone obogatila je i repertoar zahteva, pa sada neki klijenti traže da tokom seksa nose maske na licu i rukavice.

AVANS

SREDINOM januara u Saratovu je počelo neobično suđenje. Jedan građanin je tužio prostitutku što nije došla mada je primila avans. Advokati kažu da joj sada preti do tri godine zatvora. Dobro upućeni tvrde da muškarci mnogi više varaju prostitutke nego obrnuto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju