OGLASIO SE BAJDEN O KAŠOGIJEVOM UBISTVU: Predsednik SAD - Objavićemo šta ćemo uraditi sa Saudijskom Arabijom

Tanjug

27. 02. 2021. u 22:47

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden izjavio je danas da će njegova administracija objaviti saopštenje o Saudijskoj Arabiji u ponedeljak, nakon američkog obaveštajnog izveštaja kojim je utvrđeno da je prestolonaslednik Mohamed bin Salman odobrio ubistvo novinara Džamala Kašogija.

ОГЛАСИО СЕ БАЈДЕН О КАШОГИЈЕВОМ УБИСТВУ: Председник САД  - Објавићемо шта ћемо урадити са Саудијском Арабијом

Foto: EPA

Kako Rojters izveštava, Bajdenova administracija suočila se sa određenim kritikama da je predsednik trebalo da bude oštriji prema prestolonasledniku, koji nije sankcionisan iako je optužen za odobravanje Kašogijevog ubistva.

Upitan o kažnjavanju prestolonaslednika, faktičkog vladara Saudijske Arabije, Bajden je rekao: „U ponedeljak će biti objavljeno generalno šta ćemo raditi sa Saudijskom Arabijom“.

Bajden nije izneo detalje.

Kašogija, koji je boravio u SAD i za ''Vašington post'' pisao tekstove u kojima je kritikovao politiku prestolonaslednika, ubio je i raskomadao tim operativaca povezanih s princom u konzulatu kraljevine u Istanbulu u oktobru 2018. godine, navodi Rojters.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju