RASTE INTERSOVANJE ZA VAKCINU: U Britaniji čak 89 odsto stanovnika za imunizaciju

B.B.

02. 03. 2021. u 14:17

U ODNOSU na prošlu godinu, u šest razvijenih zemalja raste spremnost na vakcinisanje protiv korona virusa, potvrdilo je nedavno istraživanje.

РАСТЕ ИНТЕРСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНУ:  У Британији чак 89 одсто становника за имунизацију

Foto Ap

U Velikoj Britaniji je, u odnosu na decembar, za petinu više građana koji imaju pozitivan stav prema vakcinaciji i iznosi 89 odsto. Švedska beleži najveći porast sa 53 na 76 odsto danas.

Za vakcinaciju u Nemačkoj je 73 odsto stanvnika, dok je je u decembru bilo 63 odsto. U Japanu je procenat povećan sa 50 na 64 odsto, u SAD sa 58 na 64 odsto. Od zemalja obuhvaćenih studijom, među Francuzima vlada najmanji entuzijazam kada je u pitanju vakcinisanje protiv korona virusa. Ipak, i kod njih brojke rastu. Cepivo bi sada primilo 59 odsto građana, što je veliki skok u odnosu na 40 odsto iz decembra.

Mnogi ispitanici nisu zadovoljni brzinom vakcinisanja u svojim zemljama. I dok dve trećine Britanaca misli da njihova vlada dobro odrađuje proces vakcinisanja, u Americi taj broj pada a 32 odsto, u Japanu i Nemačkoj na 28, u Francuskoj 22 i u Švedskoj na samo 20 posto u Švedskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)