KANADA ODOBRILA ČETVRTU VAKCINU: Nisu potrebne dve - već samo jedna doza!

Tanjug

05. 03. 2021. u 20:03

KANADA dobija četvrtu vakcinu protiv kovid-19, pošto je državni zdravstveni regulator odobrio Džonson i Džonson vakcinu koja se daje u jednoj umesto dve doze, saopštili su danas zvaničnici.

КАНАДА ОДОБРИЛА ЧЕТВРТУ ВАКЦИНУ: Нису потребне две - већ само једна доза!

Foto EPA

- Ovo je četvrta vakcina koju kanadski zdravstveni stručnjaci smatraju bezbednom i sa milionima već osiguranih doza na korak smo da porazimo virus - tvitovao je premijer Džastin Trudo, prenosi AP.

Kanada je ranije odobrila vakcine kompanija Fajzer, Moderna i AstraZeneka.

Kao i mnoge zemlje, Kanada nema domaću proizvodnju i ima problema trenutno s nedostatkom vakcina. SAD za sada ne dozvoljavaju izvoz lokalno proizvedenih vakcina, pa je Kanada, poput drugog američkog suseda Meksika primorana da vakcine dobija iz Evrope i Azije, dodaje agencija.

Kanada je unapred kupila 10 miliona Džoson i Džonson doza, sa opcijom da kupi još 28 miliona. Nije poznato kada će Kanada dobiti prvu pošiljku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)