DOPADA SE SVIM UKUĆANIMA - SPREMALE GA NAŠE BAKE I MAJKE: Gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom

Novosti online

16. 12. 2023. u 08:11

GULAŠ sa knedlama i karamelizovanim lukom vrhunski je ručak za celu porodicu. Gulaš je "jelo na kašiku" koje su spremale naše bake i majke.

ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком

Foto Shutterstock

Obožavaće ga i najmlađe i starije generacije ukućana! Po tradicionalnom receptu, sprema se sa goveđim mesom, ali podjednako je ukusan i pileći gulaš sa knedlama.

Predlog je fantastičan goveđu gulaš sa knedlama. Za još bolji ukus, u recept ide i karamelizovan luk.

Potrebno:

* 2 kašike ulja

* 4 šolje iseckanog crnog luka
* 1 kašika šećera
* 3 čena belog luka
* 1 kašika mlevenog kima
* 6 kašika slatke začinske paprike
* 1 kašičica tucane paprike
* 2 kašike origana
* 1 kašičica majčine dušice
* 1 lovorov list
* 3 kapike paste paradajz sosa
* 2 kašike sirćeta
* 4 šolje pilećeg bujona
* 1,2 kg govedine
* 1 kašičica soli
* 1/4 kašičice mlevenog bibera

Za knedle:

* 2 šolje brašna

* 2 kašičice praška za pecivo
* 1 kašičica soli
* 3/4 šolje mleka
* 2 kašike otopljenog putera

Recept za gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom:

U velikom tiganju zagrejte ulja na srednjoj vatri, pa dodajte luk i šećer, pa pržote dok ne porumeni i dok ne dobijete karamelizovanluk, oko 20 minuta. Smanjite temperaturu ako primetite da se luk suši. Dodajte mleveni beli luk i mleveni kim, pa pržite još 1 minut. Ubacite slatku i tucanu papriku, a potom i origano, majčinu dušicu i lovorov list. Dinstajte još 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte pastu paradajz sosa, sirće i pileći bujon, a sa dna tiganja ostružite prepečene komadiće. Govedinu iseckanu na kockice i pobiberenu i posoljenu dodajte nakon toga, pa promešajte i ostavite da proključa gulaš na jakoj vatri. Potom smanjite vatru na laganu, stavite poklopac i kuvajte gulaš dok se govedina ne raspadne. Dodajte još soli i bibera ukoliko je neslano. Počnite sa pravljenjem knedli tako što ćete pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a onda postepeno sipati mleko i otopljen puter, uz lagano mešanje. Kada se gulaš skuva, ubacite knedle tako što ćete spuštati kašičice sa smesom. Poklopite gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom i kuvajte još 15 minuta.

(StvarUkusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)