RECEPT ZA BANANA HLEB: Poslastica kojoj se ne može odoleti (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 17:00

BANANA hleb je lagani dezert u kojem će uživati svi ukućani!

РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Посластица којој се не може одолети (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti.com

Potrebni sastojci:

  • 2 veće banane
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g putera
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 40 ml jogurta
  • 100 g čokolade
  • 50 g suvog grožđa
  • 2 kašike ruma

Za posipanje:

  • 2 kašike kokosa
  • 2 kašike seckanih badema
  • 2 kašike belog šećera
  • 2 kašike smeđeg šećera

Priprema

  • Banane stavimo u pleh obložen papirom za pečenje i viljuškom ih izbockamo. Pleh stavimo u već zagrejanu rernu na 220 C oko 15-20 minuta dok banane ne potamne.
  • Dok se banane peku pripremimo ostale sastojke. Suvo grožđe potopimo u rum, promešamo i ostavimo da odstoji.
  • Napravimo smesu za posipanje. U činiju stavimo kokos, seckani badem, beli šećer, smeđi šećer i promešamo.
  • Ispečene banane oljuštimo i stavimo u odgovarajuću posudu. Viljuškom ih dobro izgnječimo i ostavimo sa strane.
  • U činiju za mešanje stavimo smeđi šećer, dodamo otopljeni i prohlađen puter. Mutilicom smesu umutimo, pa zatim dodamo jaja i nastavimo sa mućenjem.
  • Umućenoj smesi dodamo izgnječene banane i nastavimo sa mućenjem. Postepeno dodajemo brašno i prašak za pecivom uz dalje mućenje. Dodajemo jogurt i smesu ujednačimo.
  • Na samom kraju smesi dodajemo rumom natopljeno suvo grožđe, iseckanu čokoladu i sve varjačom sjedinimo.
  • Pleh za hleb obložimo papirom za pečenje i isipamo smesu. Preko pospemo već pripremljenom smesom za posipanje.
  • Pečemo u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 50-60 minuta. Čačkalicom proveriti da li je banana hleb pečen.
  • (Recepti.com)

    BONUS SADRŽAJ

    Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

    Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

    Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

    JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News
    Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

    Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

    Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

    14. 05. 2024. u 10:00

    Komentari (0)

    KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo