GOTOV JE ZA 15 MINUTA: Brzi hleb bez kvasca

Novosti online

03. 12. 2023. u 07:00

ZDRAVIJA je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši. Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna.

ГОТОВ ЈЕ ЗА 15 МИНУТА: Брзи хлеб без квасца

Foto Shutterstock

Potrebno je:

* 600 g speltinog brašna

* 200 ml kisele vode
* 200 ml jogurta
* 1 jaje
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašike ulja
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 3 kašike mešavine semenki od susama, bundeve, lana i suncokreta

Priprema:

U 600 g speltinog brašna sipajte prašak za pecivo, pomešajte i lagano sipajte jogurt i kiselu vodu. U tu smesu sipajte i 1 celo jaje i nastavite sa mešanjem. Onda dodajte ulje, so i šećer i umesite testo za hleb od spelte. U umešeno testo dodajte mešavinu semenki.

Na kraju takođe dobro promesite sve ovo. Premažite uljem tepsiju u kojoj ćete peći hleb od speltinog brašna, pospite malo brašnom i stavite oblikovanu veknu hleba da se peče.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo