CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju

Novosti online

05. 01. 2024. u 21:00

CARSKU pitu obožavaju ljudi na ovim prostorima - lako se pravi, a ukus perfektan. Priprema carske pite sa ajvarom je izuzetno laka, a ukus fantastičan.

ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају

Foto Shutterstock

Neki je nazivaju i španska pita, a možete je praviti i u posnoj varijanti. Za doručak ili večeru je najbolja opcija, a sigurni smo da će nestati sa stola za tili čas.

Priprema:

* 5 jajeta

* 210 ml ulja
* 220 ml jogurta
* 210 g brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* 8 g soli
* 180 g šunke
* 120 g kiselih krastavčića
* 70 g ajvara
* 160 g feta sira

Recept za carsku pitu sa ajvarom:

U činiji pomešajte jaja i so, pa ih umiksajte. Dok miksate, postepeno dodajte jogurt, pa ulje. Potom postepeno dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa ponovo umiksajte.

Šunku isecite na kockice, sig izgnječite, krastavčiće iseckajte na kolutiće, pa sve zajedno dodajte u smesu za carsku pitu. Na kraju dodajte ajvar i promešajte. Stavite pek papir, podmažite ga, pa izlijte smesu za carsku pitu. Pecite na 200°C oko 13-15 minuta, a potom na 180°C oko 15 minuta. Pokrijte krpom carskupitu sa ajvarom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa služite.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove