POSNO PREDJELO KOJE SVI VOLE: Pita sa povrćem - brzo i lako se pravi, a sastojci su jeftini
POSNO predjelo će obogatiti svaku trpezu, pogotovo ako je u pitanju pita sa povrćem.
Postoje zamenske namirnice za skoro sve i možete da spremate neka od najukusnijih jela.
Nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a ni sastojci nisu skupi, a ovo posno predjelo je idealno za sve prilike.
Potrebno:
* 1/2 kg krompira
* 1/2 kg kupusa
* 1/2 kg spanaća
* 1/2 kg kora za pitu
* 200 g graška
* 300 g pečuraka
* 200 g sojinih pahuljica
* 2 crna luka
* 1 šoljica ulja
* 1 šoljica kisele vode
Priprema:
Na malo više ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckani krompir, šargarepu, kupus i pečurke. Promešajte, kratko propržite, pa dodajte sojine pahuljice, a na kraju i obaren spanać i grašak. Posolite i pobiberite, a ako želite, dodajte još neki začin. Pomešajte ulje i kiselu vodu. Tepsiju malo nauljite, pa stavite koru, premažite smesom od ulja i kisele vode, pa stavite još jednu koru. Preko pospite malo fila od povrća, a onda nastavite da ređate kore i fil, dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da budu kore koje ćete premazati smesom od ulja i kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)