LENJA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru

Novosti online

08. 05. 2024. u 19:00

Sve što vam je potrebno da upotpunite savršen dan koji je pred vama, jeste jedan dobar recept.

ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 jajeta
  •  1 čaša jogurta
  •  4 šoljice brašna
  •  1 šoljica ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  •  1 kašičica soli

Fil:

  •  300 g junećeg mlevenog mesa
  •  1 glavica luka
  •  1/2 kašičice origana
  •  po ukusu so i biber

Preliv:

  •  2 jaja
  •  180 ml kisele pavlake  

    

Priprema:

Izdinstajte luk, a zatim dodajte mleveno meso i začine.

Za testo umutite jaja i dodajte jogurt i ulje, a zatim pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte kašičicu soli. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju.
Za preliv umutite jaja i pavlaku.
Na testo nanesite fil od mesa i na kraju rasporedite preliv lepo po vrhu.
Ubacite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni, a kad porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko pola sata.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!