RECEPT ZA FENOMENALNU PITU SA PIRINČEM I PRAZILUKOM: Jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Za doručak ili večeru možete napraviti pitu sa pirinčem i prazilukom. Jednostavno se pravi, pa i ako do sad niste spremali pitu nemate gde da pogrešite.
Sastojci:
- 750 g kora za gibanicu
- 5 strukova praziluka
- šolja pirinča
- šoljica ulja
- šolja kisele vode
- suvi biljni začin
- biber
- so
Priprema:
Očistite i operite praziluk i isecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin. Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promešajte. Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite. Poslednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LENjA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru
08. 05. 2024. u 19:00
KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00
ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
25. 04. 2024. u 07:00
KAKAV SKANDAL NIKI HEJLI: Pogledajte šta je napisala na izraelskoj raketi namenjenoj Gazi (FOTO)
TOKOM posete izraelskoj severnoj granici, bivša kandidatkinja za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli, potpisala se na artiljerijsku raketu namenjenu Gazi i napisala ''Dokrajčite ih! Amerika voli Izrael''.
28. 05. 2024. u 22:12
NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
28. 05. 2024. u 13:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)