DOMAĆI SOK OD NANE: Najbolje osveženje za vrele letnje dane, a što je najbolje do svega ne mora da se kuva

Novosti online

11. 08. 2023. u 19:00

Domaći sok od nane okrepiće vaše telo tokom toplih letnih dana, a pored toga što je ukusan izuzetno lako se pravi.

ДОМАЋИ СОК ОД НАНЕ: Најбоље освежење за вреле летње дане, а што је најбоље до свега не мора да се кува

Foto: Jutjub/Printskrin

Sok od nane se priprema od svežih listova i grančica biljke nane. Pre pripreme potrebno ih je dobro oprati da bi uklonili prljavštinu i štetočine sa listova. U zavisnosti od količine soka koju želite da pripremite, možete povećati količinu sastojaka. Domaći sok je najbolje čuvati na hladnom mestu. Navedena količina sastojaka dovoljna je za oko 5 l soka od nane.

Sastojci:

  • 300 gr sveže nane (mente)
  • 5-6 kašika šećera
  • 3 kesice limuntusa
  • 3 l vode
  • 3 kg šećera

Sok od nane najbolje je da čuvate u staklenim flašama.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)