OD JEDNE SMESE ŠEST VRSTA POSNIH KUGLICA: Brzo i jednostavno se prave, od namirnica koje već imate u kući
POSNE kuglice idealan su izbor za posnu slavsku trpezu, a brzo i lako se prave.
Sastojci za 24 kuglice srednje veličine
Za osnovnu smesu:
800g krompira
beli luk u prahu po ukusu
mleveni crni biber po ukusu
manja kesica posnog majoneza od 95 g
Kuglice:
1. vrsta kuglica - 50 g mlevenog pečenog kikirikija (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
3. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 2 dodajemo prženi suncokret i valjamo u suncokret
4. vrsta kuglica - 50 g pečenog susama (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
5. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 4 dodajemo kašiku kečapa, a u susam za valjanje malo mlevene crvene paprike
6. vrsta kuglica - oko 30 g tucane začinske crvene paprike malo u smesu, a ostatak za valjanje
Priprema:
Krompir oguliti i staviti u vodu, dodati so i staviti da se kuva. Nakon što je krompir kuvan, izvaditi ga iz vode i ispasirati. Dodati začine (so, biber i luk u prahu) i majonez. Podeliti smesu u šest posuda, na jednake delove. Zatim od svakog dela formirati loptice i uvaljati ih u kikiriki, krekere...
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
HITNO UPOZORENjE SIRSKOG NAKON IZJAVA PUTINA: Otvara se novi front, čekaju nas teške bitke
VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski danas je upozorio na predstojeće ''teške bitke'' na novom ratnom frontu u Harkovskoj oblasti, nakon izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da Moskva stvara ''tampon zonu'' u toj regiji.
17. 05. 2024. u 15:31
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)