OD JEDNE SMESE ŠEST VRSTA POSNIH KUGLICA: Brzo i jednostavno se prave, od namirnica koje već imate u kući

Novosti online

23. 08. 2023. u 07:00

POSNE kuglice idealan su izbor za posnu slavsku trpezu, a brzo i lako se prave.

ОД ЈЕДНЕ СМЕСЕ ШЕСТ ВРСТА ПОСНИХ КУГЛИЦА: Брзо и једноставно се праве, од намирница које већ имате у кући

Foto: Jutjub/Printskrin/Lako je kuvati

Sastojci za 24 kuglice srednje veličine

Za osnovnu smesu:

800g krompira

kašičica soli ili po ukusu
beli luk u prahu po ukusu
mleveni crni biber po ukusu
manja kesica posnog majoneza od 95 g

Kuglice:

1. vrsta kuglica - 50 g mlevenog pečenog kikirikija (malo u smesu, a ostatak za valjanje)

2. vrsta kuglica - 50 g mlevenih posnih krekera (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
3. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 2 dodajemo prženi suncokret i valjamo u suncokret
4. vrsta kuglica - 50 g pečenog susama (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
5. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 4 dodajemo kašiku kečapa, a u susam za valjanje malo mlevene crvene paprike
6. vrsta kuglica - oko 30 g tucane začinske crvene paprike malo u smesu, a ostatak za valjanje

Priprema:

Krompir oguliti i staviti u vodu, dodati so i staviti da se kuva. Nakon što je krompir kuvan, izvaditi ga iz vode i ispasirati. Dodati začine (so, biber i luk u prahu) i majonez. Podeliti smesu u šest posuda, na jednake delove. Zatim od svakog dela formirati loptice i uvaljati ih u kikiriki, krekere...

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove