SPREMA OČAS POSLA , HRSKAVO I ZDRAVO: Leblebija će postati vaša omliljena grickalica
NAJZDRAVIJA i najukusnija grickalica... Uz ovu hrskavu leblebiju nećete ni pomisliti na čips, dimove ili kokice, uštedećete novac i pripremiti užinu po svom ukusu.
Naravno, možete koristiti mnogo suvih i svežih začina - u zavisnosti od vaših preferencija. U receptu smo spomenuli čili i crvenu papriku, ali možete eksperimentisati i sa drugim začinima, kao što su sušeni bosiljak, majčina dušica, origano... Imajte na umu da, osim kao užina, može da posluži i kao dodatak za krem supe i salate.
Potrebno:
* 400 g konzerve leblebije
* 1 kašika maslinovog ulja
* ½ kašičice soli
* ½ kašičice čili praha
* ½ kašičice crvene paprike
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.
Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli. Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra. Pospi ga začinima i promiješaj. Posluži odmah!
Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DžEFRI SAKS KOD TAKERA KARLSONA O BOMBARDOVANjU 1999: Cilj je bio da se razbije Srbija, kreira nova država i najveća američka baza
POZNATI američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks izjavio je da cilj NATO agresije na Jugoslaviju nije bilo nikakvo spasavanje "potlačenog" muslimanskog stanovništva već je namera bila da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike.
29. 05. 2024. u 16:49
"DA SAM PREDSEDNIK, BOMBARDOVAO BIH OVE GRADOVE": Tramp izneo šokantne tvrdnje, pa mnoge ostavio bez teksta
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi „bombardovao Moskvu“ ako bi tokom njegovog mandata ruske snage ušle u Ukrajinu, piše list „Vašington post“.
29. 05. 2024. u 14:02
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)