DORUČAK U KOME ĆETE DA UŽIVATE: Granola - zdrava, lagana
AKO ste u nedoumici šta da napravite za doručak, granola je uvek dobar izbor. Zdrava, pravi se lako, a preukusna. Ako ne konzumirate šećere, možete da njih i med zamenite zaslađivačem po ukusu.
Potrebno:
* 3 šolje ovsenih pahuljica
* 3 kašike smeđeg šećera
* 3/4 kašičice mlevenog cimeta
* 1/2 kašičice mlevenog đumbira
* 1/4 kašičice soli
* 1/3 šolje meda
* 2 kašike ulja
* 1 šolja suvog voća po izboru
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek-papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)