OVAKO SPREMLJENU BORANIJU JEDU SVI: Izdašan i neodoljivo ukusan ručak za celu porodicu
BORANIJA je idealan ručak ukoliko želite da skinete višak kilograma, jer je zdrava, a osim toga i te kako ukusna.
Iako postoje i oni kojima i nije baš omiljeno jelo, pronašli smo neodoljiv recept - niko mu još nije našao zamerke! Obavezno isprobajte!
Sastojci
1 kg boranije
2 komada šargarepe
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
2 kašičice aleve paprike
4 grančice peršuna
2 kašike brašna
so, biber, tucana paprika po ukusu
Priprema:
Meso isecite na kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Stavite u šerpu, dodajte ulje, so i biber. Promešajte i propržite par minuta, nalijte vodu i ostavite da meso omekša. S vremena na vreme pogledajte da se voda nije ukuvala, ukoliko jeste, sipajte još vode da vam ne bi zagorelo.
Dok se meso dinsta, boraniju očistite, isecite i operite. Kada je meso lepo omekšalo, u šerpu dodajte i boraniju. Nalijte vodom i ostavite da se kuva. Ako se duže kuva (zavisi kakva je boranija), dolivajte vode.
Kada je boranija lepo omekšala, razmutite 200 ml vode sa dve kašike brašna i jednom kašičicom aleve paprike, sipajte preko boranije, malo promešajte i kuvajte još par minuta.
Probajte, ukoliko vam nije dovoljno slano, ljuto... dosolite, dodajte tucane paprike i seckan peršun. Prijatno!
(Kurir)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"IZGLEDA 30 GODINA MLAĐE" Neverovatna transformacija nakon plastične operacije u Turskoj, pljušte komentari (FOTO)
PLASTIČNI hirurzi u Turskoj izvršili su neverovatnu transformaciju lica muškarca - toliko da neki ljudi veruju da sada izgleda "30 godina mlađe".
01. 06. 2024. u 10:46
VAŽNA ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA: Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod jednim uslovom
MUP Republike Srbije izdao je saopštenje u kome se navode obaveze vozača električnih trotineta, a od 15. juna moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu.
01. 06. 2024. u 10:30
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)