ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje su nekada jeli samo bogati - ukus je neverovatan (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2023. u 13:00

OVAJ divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš kada jednom probate, postaće obavezan na vašem porodičnom meniju.

ЧОРБАЏИЈСКА МАНЏА: Старинско јело које су некада јели само богати - укус је невероватан (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

Recept za čorbadžijsku mandžu, odnosno gulaš, se prenosio sa generacije na generaciju i sa posebnim uživanjem se jede. Ovaj obrok je nekada bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Uživali su u njegovom ukusu čorbadžije, dok je običan narod, koji nije imao para da kupi sve satojke, jeo "sirotinjsku" hranu.

Sastojci:

1 kg mesa

2 glavice crnog luka
1 sveža zelena paprika
Ulje
300-400gr. šampinjona
5 čorbadžijske paprike
1 čaša od 250ml. iseckanog i oljuštenog paradajza
200ml. belog vina
So
100-150gr. sira
4-5 jaja
So, začinska crvena paprika, peršun.

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

U dublji tiganj stavite ulje, pa propržite meso, luk, paprike, šampinjone, čorbadžijske paprike i ostavite sve da se krčka. Zatim dodajte belo vino i začine. Nakon što voda ispari dodajte sir, a potom i jaja. Poklopite sve pa ostavite da se još malo isprži ovaj bogati ručak. Poslužite toplo.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!