SVI VOLIMO DOMAĆU SUPU: Tajna savršenih knedli je u 2 obična sastojka
UVEK odličan izbor za porodični ručak je prava domaća supa uz ukusne knedle.
Svaka domaćica u svojim prvim kulinarskim danima uči da pravi supu koja je prilično jednostavna, ali knedle za supu umeju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.
Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.
Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.
Potrebno:
* 50 g kukuruznog brašna
* 80 ml jogurta
* 1/4 kašičice soli
* prstohvat šećera
* 1 jaje
* 1 kašika masti
Priprema:
Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjedinite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.
(Super Žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVAKVU JOŠ NISTE PROBALI! Mimoza sa pečurkama, da čula ukusa uživaju
10. 12. 2023. u 14:00
NEODOLjIVO PODSEĆA NA RUSKU SALATU: Obrok salata, bogatog ukusa
09. 12. 2023. u 07:00
TRADICIONALNO JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slana sarma torta idealna za slave
09. 12. 2023. u 11:00
PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Čuvena begova čorba sa kurkumom
09. 12. 2023. u 14:56
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (2)