SLASTAN I POSTAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Suve paprike punjene orasima - Idealne i za Badnji dan

Novosti online

04. 01. 2024. u 12:00

ZBOG bogatog punjenja, od pirinča, oraha i krompira, nećete da osetite da nedostaje meso.

СЛАСТАН И ПОСТАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Суве паприке пуњене орасима - Идеалне и за Бадњи дан

Foto Shutterstock

Paprike napravljene na ovaj način su veoma ukusne, stalno ćete ih praviti.

Potrebno:

* 10-12 suvih paprika

* 100 g krupno mlevenih oraha
* 2 šolje pirinča
* 3 glavice crnog luka
* 2 šargarepe
* 2 dl paradajz soka
* 3 dl ulja
* so, biber, mlevena paprika
* 3-4 kašike brašna
* 2 krompira

Priprema:

U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte, pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta.

Paprike potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Ređajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i potopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)