GURMANSKA OPCIJA ZA OBROK, SAVRŠENO POMEŠANIH UKUSA I TEKSTURA: Ćufte od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice
ĆUFTE od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice predstavljaju odličan spoj slanog i slatkog, a od brusnice se stvori karmelizovani sos.
Sastojci:
* 900 gr mlevene govedine
* 2 velika jajeta
* 130 gr suvih hlebnih mrvica
* 3 kašike sušenog mlevenog luka
* 1-1/2 kašičice soli, podeljeno
* 1 kašičica bibera, podeljena
* 250 gr kuvanog i ohlađenog pirinča
* 3 kašike putera
* 3 kašike višenamenskog brašna
* 250 ml goveđeg bujona
* 400 gr džema od brusnica od celih bobica
Recept za Ćufte od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice:
Korak 1:
Zagrejte rernu i pomešajte meso i jaja:
Za ćufte od mešanog mesa u sosu od brusnice prvo zagrejte rernu na 220°. U velikoj činiji pomešajte mlevenu govedinu, svinjetinu, jaja, mrvice hleba, crni luk, 1 kašičicu soli, 1/2 kašičice bibera i kuvani pirinač; lagano ali temeljno mešajte. Oblikujte u 30 loptica.
Korak 2:
Pecite ćufte:
Stavite ćufte na podmazanu tepsiju. Pecite dok ne porumene, 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i smanjite temperaturu na 180°.
Korak 3:
Ubacite puter i brašno:
Za ćufte takođe u tiganju istopite puter na srednje jakoj vatri. Umešajte brašno i preostalu so i biber dok se ne pomešaju; kuvajte i mešajte dok ne porumeni, 1-2 minuta.
Korak 4:
Umešajte bujon i sos od brusnice:
Postepeno umutite i bujon. Dovedite do ključanja, stalno mešajući; kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Dodajte sos od brusnice, mešajte dok se dobro ne sjedini.
Dodajte ćufte u tiganj; promešajti da se premažu sosom. Pržite u tiganjuoko 45 minuta, mešajući. Uživajte u ćuftama od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
VELjKO PROGOVORIO O KARLEUŠI: Kako je reagovao na škakljivo pitanje voditelja
BOKSER Veljko Ražnatović retko se pojavljuje u emisijama, posebno otkako se posvetio bokserskoj karijeri i svakodnevnim treninzima.
19. 05. 2024. u 12:57
Komentari (0)