RAZBIJTE GA I - UBACITE U KESU: Recept za jaje koje se kuva BEZ LJUSKE (FOTO)
MRZI VAS da ljuštite kuvana jaja? Evo trika kako da skuvate "jaja benedikt"!
Čuli ste za "jaja benedikt" ili "poširana jaja", kako ih zovemo na srpskom. Ova jaja su kuvana, ali bez ljuske!
Nije lako skuvati poširano jaje, jer je potrebna veština, ali i iskustvo. Voda se zagreje na ringli, pa kada počne da vri sipa se kašika sirćeta i ubaci jaje u vir gde voda vri.
Sipajte kašiku sirćeta i čim provri voda pustite jaje, ali ne znači da će uspeti!
Lako može da se dogodi da se jaje razlije i stvar propadne.
Postoji jednostavniji način koji mnogi smatraju - varanjem. Naime, uzme se čista kesica za zamrzivač i kane malo ulja. Onda se jaje sipa u tu kesicu i zaveže. Da bi jaje bilo ukusnije možete sipati i prstohvat začina koji volite.
Trudite se da kesica ne upadne u vodu!
Čim voda provri jaje se spusti u vodu. Ako kuvate jedno ili dva jajeta - možete to uraditi u džezvi, jer je jednostavnije da vrh kesice sačuvate da ne upadne u vodu.
Jaje se kuva nekoliko minuta, izvadi u šoljicu i iseče vrh kesice, pa se nežno šakom prebaci na tanjir.
Dok se jaje kuva isecite krišku ražanog hleba, operite šaku rukole i isecite paradajz na kriške. Jaje stavite na rukolu i posolite.
Originalna jaja benedikt se jedu sa sosom holandez koji se pravi od umućenih žumanaca na pari u koje se dodaje rastopljen buter.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (2)