PROTEINSKA SALATA: Obrok koji se brzo sprema i idealan je da se nosi na posao!

Novosti online

03. 07. 2023. u 11:00

SALATA u ovoj kombinaciji sadrži dovoljnu količinu hranljivih sastojaka da vam pomogne da pregurate radni dan

ПРОТЕИНСКА САЛАТА: Оброк који се брзо спрема и идеалан је да се носи на посао!

Foto: Shutterstock

PROTEINSKA SALATA - sastojci: 

75 g kinoe

200 g pilećeg kuvanog mesa
1 veliki paradajz
1 krastavac
2 mlada luka
100 g kukuruza šećerca
2 jajeta
50 grama mladog sira
maslinovo ulje
limunov sok
so, biber, sveži bosiljak
majonez i senf (po ukusu)

PROTEINSKA SALATA - priprema:

Skuvajte piletinu. Kada je meso skuvano, ostavite ga da se ohladi.

Zakuvajte vodu za kinou - tri puta više vode od količine kinoe (pre nego što je stavite da se kuva, isperite joj gorčinu pod mlazom tople vode). Kada voda zakuva, ubacite kinou, malo posoliti i kuvati 20-ak minuta na laganoj vatri.

U drugoj posudi skuvajte tvrdo kuvana jaja. Dok se kinoa i jaja kuvaju, operite i iseckajte povrće i meso na kockice i kolutiće i stavi sve u jednu veliku činiju.

Kinou, kada je kuvana, ocedite i prebacite u veliku posudu. Jaja očistiti i iseckati na kockice i isto ubaci u činiju.

Preko svega dodajte kukuruz i pospite sirom. Začinite po želji i dobro promešajte.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)