PROTEINSKA SALATA: Obrok koji se brzo sprema i idealan je da se nosi na posao!
SALATA u ovoj kombinaciji sadrži dovoljnu količinu hranljivih sastojaka da vam pomogne da pregurate radni dan
PROTEINSKA SALATA - sastojci:
75 g kinoe
1 veliki paradajz
1 krastavac
2 mlada luka
100 g kukuruza šećerca
2 jajeta
50 grama mladog sira
maslinovo ulje
limunov sok
so, biber, sveži bosiljak
majonez i senf (po ukusu)
PROTEINSKA SALATA - priprema:
Skuvajte piletinu. Kada je meso skuvano, ostavite ga da se ohladi.
Zakuvajte vodu za kinou - tri puta više vode od količine kinoe (pre nego što je stavite da se kuva, isperite joj gorčinu pod mlazom tople vode). Kada voda zakuva, ubacite kinou, malo posoliti i kuvati 20-ak minuta na laganoj vatri.
U drugoj posudi skuvajte tvrdo kuvana jaja. Dok se kinoa i jaja kuvaju, operite i iseckajte povrće i meso na kockice i kolutiće i stavi sve u jednu veliku činiju.
Kinou, kada je kuvana, ocedite i prebacite u veliku posudu. Jaja očistiti i iseckati na kockice i isto ubaci u činiju.
Preko svega dodajte kukuruz i pospite sirom. Začinite po želji i dobro promešajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TUNA SALATA sa testeninom: Lagani i ukusan obrok koji morate da probate
23. 06. 2023. u 09:00
KAKO SE PRAVILNO SPREMA KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka!
16. 06. 2023. u 10:00
ŠARENI RAŽNjIĆI: Brz i jednostavan recept - Idealno predjelo i dodatak mesu
15. 05. 2023. u 17:01
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
VELjKO PROGOVORIO O KARLEUŠI: Kako je reagovao na škakljivo pitanje voditelja
BOKSER Veljko Ražnatović retko se pojavljuje u emisijama, posebno otkako se posvetio bokserskoj karijeri i svakodnevnim treninzima.
19. 05. 2024. u 12:57
Komentari (1)