MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
MAĐARSKA kuhinja je poznata po dobro začinjenim jelima na kašiku. Ova kremasta čorba od pečuraka je jedno od tih jela.
Mađarska čorba od pečuraka može se napraviti s različitim vrstama. Upotrebite jestive pečurke koje su vam nadohvat ruke – od šampinjona i bukovača do lisičarki i vrganja. Dubinu ukusa daju joj začini, a posebno je nezaobilazna dimljena crvena paprika u prahu. Kisela pavlaka koja se dodaje na kraju kuvanja, daće joj kremastu teksturu.
Potrebno je:
900 g jestivih pečuraka po želji
250 ml belog vina
125 ml kisele pavlake
90 g putera
5 kašika brašna
4 kašike limunovog soka
4 kašičice dimljene paprike u prahu
3 kašičice sušenog kopra
3 kašičice sušenog timijana
2 luka
1 l pilećeg bujona
so i biber po želji
sveži peršun za posluživanje
Priprema:
Očistite luk, ogulite ga i isecite na manje komade. Rastopite puter u većem loncu i na njemu prodinstajte luk i iseckane pečurke dok ne omekšaju. Podlijte pečurke i luk s pilećim bujonom i vinom. Dodajte sušeni kopar, timijan i dimljenu papriku u prahu. Pustite da se čorba kuva tako 10-ak minuta.
Mleko pomešajte s brašnom u posebnoj šerpici. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite dobijenu smesu u čorbu i kuvajte sve zajedno još 10-ak minuta. Posolite i pobiberite po želji. Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i umešajte kiselu pavlaku.
Poslužite čorbu toplu s kriškom hrskavog hleba.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)