DOBRE STARE OBLANDE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Starinska poslastica kojoj nema ravne - svi će obožavati ovaj kolač

Novosti online

02. 09. 2023. u 16:00

Oblande su kolač koji se pravi veoma lako i brzo, a naše bake su ga obožavale

ДОБРЕ СТАРЕ ОБЛАНДЕ СА ЏЕМОМ ОД ШЉИВА: Старинска посластица којој нема равне - сви ће обожавати овај колач

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 2 lista oblande
  • 3 pakovanja piškota
  • 700gr. džema od šljiva
  • 200ml. vode
  • 200gr. šećera
  • 250gr. margarina
  • 300gr. čokolade
  • 300gr. mlevenih oraha
  • 300g. mlevenog keksa

Priprema: U dublju šerpu staviti vodu i šećer da provri. Dodati margarin i čokoladu i kada se sve rastopi i provri, skloniti sa ringle. U vrelu smesu dodati mleveni keks i orahe. Kada ste napravili fil možete da pristupite mazanju oblande.

Na jedan list oblande namažite džem od šljiva pa stavite fil, a potom opet sloj džema od šljiva, a onda piškote natopljene u mleku. Preko piškota namažite džem, pa fil, pa džem pa drugi list oblande. Po vrhu opet možete da stavite džem i orahe. Ostavite da se kolač stegne u frižideru par sati.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića