DIRLJIVA PRIČA IZ SELA KOD KRUŠEVCA: Meštani sakupili novac za paketiće, pogledajte kako su obradovali male bolesnike (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

14. 12. 2023. u 16:17

MEŠTANI sela Nauapare kod Kruševca sakupili su novac za novogodišnje paketiće i obradovali decu, koja se leče u Opštoj bolnici Kruševac.

ДИРЉИВА ПРИЧА ИЗ СЕЛА КОД КРУШЕВЦА: Мештани сакупили новац за пакетиће, погледајте како су обрадовали мале болеснике (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:FB Naupare

Saša Zujić iz Naupara maskirao se u Deda Mraza i zajedno sa komšijama i prijateljima uručio donaciju za male bolesnike Dečijeg odeljenja.

- Hteli smo da na ovaj način obradujemo najmlađe i da im poželimo da što pre ozdrave i budu kod svoje kuće za praznike - kaže Saša Zujić.

Ovo je samo jedna od 60 akcija, koju Nauparci organizuju svake godine. Sami sakupljaju sredstva i bez podrške "zvaničnih" budžeta, obezbeđuju pomoć za starije i mlade. Sami dele pakete, organizuju preglede, šišanje, cepanje drva, pomažu fudbalski klub, organizuju duhovne večeri i brinu o čuvenom manastiru, koji nosi ime kao i ovo plemenito selo.

Tako se dogodilo da bez ikakvih donacija ili podrške iz lokalnog budžeta izvedu neverovatnih 60 akcija. Starim komšijama obezbeđuju besplatne preglede, šišanje i cepanje drva. Mlađima - praznične paketiće. Svima - srećniji život.

Nauparci se nisu formalno registrovali kao udruženje, jer su već udruženi. Ipak, imaju svoje "ime": Radna humanitarna organizacija sela Naupare. I na hiljade pratilaca na društvenim mrežama.

Više o najsložnijem selu u Srbiji, pročitajte ovde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima