MOMČILO 2010. IZGUBIO BLIZANCE, SAD STREPI ZA UNUČE: Dramatična sudbina porodice iz Paraćina, za život čije se bebe bore lekari u Beogradu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 02. 2024. u 08:00

DOK se lekari u Kliničkom centru u Beogradu bore za život četvoromesečne bebe muškog pola koja je, kako je potvrđeno, 29. januara oko 22 sata sticajem nesrećnih okolnosti ispala sa gelendera prvog sprata pravo u podrum stambene zgrade u Paraćinu, policija utvrđuje sve činjenice pod kojima je do nesreće došlo.

МОМЧИЛО 2010. ИЗГУБИО БЛИЗАНЦЕ, САД СТРЕПИ ЗА УНУЧЕ: Драматична судбина породице из Параћина, за живот чије се бебе боре лекари у Београду

Foto: Z. Rašić

Nadležna Policijska uprava, za sada, nije se izjašnjavala o ovom slučaju, a Osnovno javno tužilaštvo je obavešteno i naloženo je pribavljanje lekarske dokumentacije i praćenje zdravstvenog stanja deteta. 

Foto: Z. Rašić

- Saslušani su svi koji su bili na mestu događaja, oba roditelja bebe i njen deda po ocu. Te večeri vraćali su se sa neke proslave. Bebu je deda izneo iz automobila u nosiljci i svi su krenuli uz stepenište ka stanu u kom žive. A onda je deda spustio nosiljku na gelender na prvom spratu da bi sklonio detetu ćebence sa lica. Utvrđuje se kako je u tom trenutku tačno došlo do pada bebe, koja je propala kroz prostor između stepenica pravo u podrum - kaže izvor "Novosti" i dodaje da je sa njima bila i devojčica, starije dete mladog bračnog para.

U zgradi u kojoj živi cela porodica, kojoj se ova nesreća desila, svi su u šoku i na sva naša pitanja samo su odmahivali rukom. Jedan od komšija kaže da je Momčilo Đ., bebin deda koji ima oko pedeset godina, vrlo potresen i da spava pod sedativima. Ostatak porodice je u Beogradu, gde strepi nad životom deteta. 

- Kao da zla kob prati tu porodicu. Momčilu i njegovoj supruzi, koja je medicinska sestra, 2010. godine desila se strašna tragedija. Dvoje dece, sin i ćerka blizanci, izgoreli su u požaru u iznajmljenoj kući u kojoj su tada živeli, u selu Glavica! Svi mediji su o tome tada pisali. Stradala deca imala su tri godine. U kući je u tom trenutku bio i njihov stariji, jedanaestogodišnji sin. On je otac sada povređene bebe. Soba u kojoj su bili blizanci potpuno je izgorela, a dečak je bio u drugom delu kuće i nije mu se, srećom, ništa dogodilo - priča sagovornik "Novosti".

IZBEGLI SA KOSOVA I METOHIJE

KAKO saznajemo, porodica je kupila stan u jednoj od mnogobrojnih zgrada u ovom stambenom bloku i svi su tu zajedno živeli, nakon što su se preselili iz Glavice posle tragedije koja ih je tamo snašla. Reč je o porodici koja je davno raseljena sa Kosova i Metohije, a u paraćinsku opštinu tada su došli iz Kline.

Paraćinsko naselje Jagodnjak ne pamti da se ikad desilo ovako nešto i svi koji su čuli za nesreću, nadaju se da će se beba izboriti i preživeti.

Sam događaj je za nevericu, kažu, ali nikad se ne zna šta sve život može "da namesti".

- Teško je i roditeljima i dedi, ne mogu da se priberu. Sve zgrade tog tipa, inače, imaju takva stepeništa, sa prostorom između njih, pa se može propasti u podrum. Stvarno nebezbedno, posebno za decu koja su po prirodi nestašna, radoznala i svašta rade. Ti podrumi su plitki, više su sutereni i stanari tu drže različite stvari. Ali eto, nikome nikada ni na kraj pameti nije bilo da može da se desi ovako nešto - kaže, vidno potresen, jedan komšija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)