KREIRALI NASLOVNICU "NOVOSTI": Osmaci beogradske OŠ "Drinka Pavlović" juče posetili redakciju našeg lista

D. Matović

10. 02. 2024. u 17:25

MLADALAČKI entuzijazam ispunio je juče redakciju "Večernjih novosti". Osmaci beogradske OŠ "Drinka Pavlović" sa nastavnicima Slobodanom Živkovićem i Marijom Trivunčić, zavirili su iza kulisa novinarskog stvaralaštva i otkrivali tajne procesa stvaranja novina.

КРЕИРАЛИ НАСЛОВНИЦУ НОВОСТИ: Осмаци београдске ОШ Дринка Павловић јуче посетили редакцију нашег листа

Foto: N.Skenderija

Male istraživače dočekali su iskusni novinari i uputili ih u žurnalističku svakodnevicu. Decu je zanimalo kako se pronalaze teme, istražuje, rade intervjui sa poznatima... A, nama su otkrili ko su njihovi idoli i sa kim bi najviše voleli da razgovaraju.

- Bilo bi fantastično da upoznam košarkaše i fudbalere. Obožavam i košarku i fudbal - rekao je Lazar Vidović novinarima sportske rubrike.

I Andrija Jović nije krio strast prema košarci:

- Maštam da upoznam košarkaše Partizana.

Foto: N.Skenderija

 

Intervjui u našem studiju

ĐACI su posetila i studio "Novosti" gde su isprobali svoje voditeljske sposobnosti. Radili su i intervjue jedni sa drugima, ali i sa nastavnicima. Kako među osmacima iz "Drinke" ima i budućih glumaca u studiju su pokazali i glumačke veštine.

Oči osnovaca su svetlele od radoznalosti, spremne da istraže svaki kutak. Dunja Miladinović kaže da bi želela da bude televizijski novinar:

- Volela bih da intervjuišem Mariju Šerifović, a predsednika Aleksandra Vučića bih pitala kako podnosi negativne komentare koje dobija.

Njena drugarica Iva Pićurić dodala je sa osmehom:

- Volela bih da postavljam poznatim ličnostima čudna, ponekad i intimna pitanja. Pitala bih Jelenu Karleušu gde nabavlja kostime. Osam godina idem u školu glume, uskoro ću najverovatnije igrati u jednom horor filmu. Možda ću jednog dana u "Novosti" doći zbog intervjua. Ko zna...

Osnovci su postavljali i pitanja novinarima da čuju iskustva iz prve ruke. Uzbuđeno su posmatrali rad u redakciji, upijajući svaki korak u procesu stvaranja novina, od odabira priča do dizajniranja stranica. Sa ogromnom kreativnošću i interesovanjem, osmislili su naslovnu stranu koja je odražavala njihovu maštovitost i interesovanja. Naslovi su dovoljno rečiti: "Osmaci 'Drinke' najbolji na završnom ispitu!", "Barbara Bobak 'pokidala' Tik-tok", "Naš Jole najbolji nastavnik", "Hoćemo u klub za matursko veče"...

- Bilo je sjajno, osećao sam se kao pravi novinar - kaže Mihailo, koji želi da bude arhitekta. - Hvala vam što ste nas ugostili i pokazali nam vaš svet. Ovo iskustvo ću zauvek pamtiti.

Osnovci su nasmejani napustili redakciju "Novosti", možda i maštajući o karijeri u svetu novinarstva. Kao trofej poneli su svoju naslovnu stranu "Večernjih novosti", ponosni i radosni zbog onoga što su sami stvorili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu